WAT IS SEO? 

Wat is SEO of te wel SEARCH ENGINE OPTIMALISATION?

SEO is niets anders dan hoe wordt mijn website gevonden in de zoekmachines die er op het internet zijn.

De bekendste zoekmachine is natuurlijk Google maar ook Bing en Yelp zijn bekende zoekmachines op het internet. 

Een zoekopdracht in een zoekmachine levert al snel miljoenen resultaten op en iedereen met een website wil maar één ding en dat is op de eerste pagina van de zoekmachines staan.

Daarnaast zijn er ook nog eens verschillende vormen van SEO zoals SEO, LOKALE SEO, MOBIELE SEO en tevens heeft een BLOG ook nog eens zijn eigen SEO.  

Al de SEO instellingen op je website moeten om te beginnen goed staan om gevonden te worden in de zoekmachines. De belangrijkste instelling is de verbinding met een zoekmachine. In bijna alle gevallen praten we dan over een verbinding met Google. 

 

WIX SEO

WIX kent helaas veel negativiteit over de vindbaarheid en laadsnelheid van hun websites maar hier is niets van waar. Wist je dat de laadsnelheid van WIX inmiddels sneller is dan van een WORDPRESS website en dat een WIX website net zo goed gevonden kan worden als andere websites welk niet in WIX gemaakt zijn?

WIX heeft een handige tool in hun website gemaakt genaamd WIX SEO WIZARD, tegenwoordig WIX SEO WIZ genoemd. Met deze SEO tool kan je redelijk eenvoudig zelf de SEO voor je website van de basis informatie voorzien. De SEO tool van WIX geeft wanneer de instelling van de juiste informatie is voorzien.

Image by Mitchell Luo

WIX ADVANCED SEO

Naast de WIX SEO WIZARD kan er op je website nog veel meer worden ingesteld wat niet in de SEO WIZARD wordt genoemd. Voorbeelden hiervan zijn de HEADERS, COSTUM META TAGS, SLUGS en JSONLD CODE. Deze instellingen zijn van invloed hoe Google je website leest en weergeeft. 

Het voordeel van een website gemaakt in WIX is dat veel settings voor de advanced SEO automatisch zijn ingesteld door WIX. Project-77 controleert deze instellingen wel omdat wij helaas te vaak meemaken dat hier toch aanpassingen in zijn gemaakt wat tot een zeer negatieve ranking kan leiden. 

 
 

MOBIELE SEO

Mobiele SEO is sinds 2019 een eigen SEO. Dit kan resulteren dat de ranking in bijvoorbeeld google anders is op mobiel dan op een desktop of laptop. 

Vaak is de mobiele SEO een ondergeschoven kindje maar wist je dat 72% van de website bezoekers de eerste keer via een mobiel op uw website komt.

WIX heeft de SEO instelling zo gemaakt dat als deze worden ingesteld ze ook direct goed staan in de Mobiele SEO.

Dit is zeker een overweging waard als u twijfel om uw website in WIX te maken of te laten maken.

UW WIX SEO LATEN INSTELLEN ?

Voor slechts 99 euro maken wij uw WIX SEO Google proof......

Wij kunnen geen garanties geven over een positie in google

LOKALE SEO

Lokale SEO zijn de resultaten die worden weergegeven 62 mijl rondom de lokatie waarop je je op dat moment bevindt. Dit wordt door lokatie voorzieningen op bv je telefoon en pc gezien door google. Dit voorkomt dat je geen resultaten te zien krijgt welk niet relevant zijn. Denk bv aan het zoeken naar een restaurant. Dan heb je bijvoorbeeld geen baat bij de resultaten 300 km verderop. 

De lokale zichtbaarheid kan bijvoorbeeld beïnvloed  worden door de teksten al dan niet duidelijk aanwezig te laten zijn op je website , denk bijvoorbeeld aan de contactgegevens met plaatsnaam, zodat je website lokaal beter zichtbaar wordt. 

Wil je lokaal beter gevonden worden neem dan contact met ons op.

 

BLOG

 

Een blog heeft een aantal voordelen voor je SEO. Zo blijft je website altijd in "beweging" en hebben website bezoekers een reden om terug te keren naar een website omdat ze graag de artikelen willen lezen op de BLOG.

Daarnaast heeft een BLOG zijn eigen SEO welk wordt opgenomen in Google. Veel gelezen artikelen zullen dus een hoge positie kunnen halen in google waardoor concurrentie van hun positie verdrongen kunnen worden door het resultaat van een artikel /blogpost.

Het voordeel binnen WIX is dat deze SEO automatisch wordt ingesteld per artikel en je hier geen omkijken naar hebt. 

Indien je website dit toelaat adviseren wij altijd een blog in de website te integreren. 

KEYWORDS

Keywords zijn uiterst belangrijk voor je seo. In WIX kunnen op 3 manieren keywords worden toegevoegd aan je website.

Deze manieren worden verschillend van elkaar gelezen door google. 

Op de volgende manieren kunnen keywords aan jeWIX website worden toegevoegd:

A. In je WIX SEO WIZARD. Dit zijn de belangrijkste 5 Keywords en beinvloeden je SEO het meeste.

B. Door middel van costum meta tags in de advanced SEO in WIX. Hier kunnen 10 keywords per pagina worden toegevoegd. Wel moeten we erbij vermelden dat de keywords in de de costum meta tag niet meer zo van invloed zijn op je SEO zoals dit vroeger was. 

C. De tekst op je website telt tegenwoordig als keyword. Bewust je teksten schrijven is dus erg belangrijk voor je SEO.

 

HEADERS

 

Google bezoekt eens per 30 dagen je website. Dit noemen ze crawlen. Google leest wat er op je pagina staat en of er veranderingen zijn welk je SEO beïnvloed heeft.

De teksten op je website worden tegenwoordig gelezen als tekst. Deze teksten moeten in de juiste header geplaatst worden zodat google begrijpt wat er staat.

De H1 en H2 headers zijn de belangrijkste headers. Ga niet zomaar alles in H1 of H2 op je website plaatsen want hier zijn regels voor. Zo mag een H1 header slechts eenmaal per pagina voorkomen.

Een H1 header is vaak het belangrijkste KEYWORD op je pagina.

De overige headers zijn van minder belang voor je seo.

TRAFFIC

Traffic of te wel verkeer/bezoekers op je website is van essentieel belang voor je SEO. Verkeer op je website in combinatie met een goed ingestelde SEO zorgt voor een snellere stijging in je ranking. Nu kan het zijn dat een website met een slecht ingestelde SEO hoog scoort qua positie in google omdat deze website zeer veel traffic heeft. 

Echter deze positie in google is niet stabiel wat met een goed ingestelde SEO wel het geval is.

HOE KRIJG JE TRAFFIC OP JE WEBSITE?

Dit kan op verschillende manieren:

1. Mensen vinden je website op google en komen zo op je website terecht.

2. Social Media. Mensen zien je website URL op de bekende social media kanalen (facebook/instragram enz) en komen zo op je website terecht.

3. Mensen kennen de URL en typen dit gelijk en komen direct op je website terecht. Dit zijn vaak zeer bekende merken of bedrijven. Voorbeelden hiervan zijn Bol.com, Aliexpres.com, Nike.com en BMW.com.

4. Backlinking. Dit zijn vermeldingen van jouw website op andere websites.

5. Betaald verkeer. Dit zijn tijdelijke vermeldingen op bijvoorbeeld  social media en google. Een voorbeeld van betaald verkeer is google. Vaak zijn de eerste 3 vermeldingen in google. Hierbij staat vermeld dat het een advertentie is.

Betaald verkeer kan leiden tot veel traffic maar kan ook flink in de kosten lopen.

Betaald verkeer wordt SEA genoemd. Search Engine Advertisement.

6. Nieuwsbrieven. Rondschrijven over bijvoorbeeld een nieuw product of artikel welk op een website is geplaatst kan tot veel verkeer leiden.

 

POSITIE

Als je SEO goed is ingesteld en je traffic op je website heb zal je zien dat je pagina snel of langzaam gaat stijgen. Het kan zelfs zijn dat je ranking in google in eerste instantie zelfs even zakt na het instellen van de SEO. bijvoorbeeld omdat keywords zijn aangepast.

Vaak krijgen wij de vraag ik heb alle SEO goed ingesteld maar ik wordt nog steeds niet gevonden. In veel van de gevallen blijkt de SEO op een van bovenstaande punten niet correct of heeft een verklaarbare oorzaak.

Oorzaken kunnen dat een website niet gevonden wordt ondanks een goede SEO.

1. SITEHISTORIE. De website heeft een beperkte geschiedenis in google opgebouwd. 

2. CONCURRENTIE.  Er is veel concurrentie met vergelijke producten of diensten

3. BETALENDE CONCURRENTIE. Veel concurrentie die SEA gebruiken voor traffic.

4. VERKEERD / GEBRUIK SOCIAL MEDIA. 

 

UW WIX SEO LATEN INSTELLEN ?

Veel concurrentie? Tegenvallende resultaten in Google? U wilt weten wat de concurrentie doet? Uw teksten beoordeeld worden?

Wij kunnen geen garanties geven over een positie in google | genoemde prijs is eenmalig.

Vraag naar ons uitgebreide SEO programma ondersteund door Samrush
 

6 maanden lang gaan wij aan de slag voor slechts 600 euro!!

ADVANCED SEO

WIX Adviseert om niet zelf in de Advanced SEO instellingen te veranderen.

LEES HIER MEER OVER ADVANCED SEO